субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Investicije u infrastrukturu

Kladovo: Investicije u infrastrukturu

Osnovni uslovi za socio-ekonomski razvoj, za podizanje kvaliteta života, bezbednost i zdravlje stanovnika je obezbeđenje infrastrukture. Proteklu godinu u Kladovu obeležile su baš investicije iz tog domena.

Izgradnja nedostajuće Komunalne infrastruktura je bila prioritet za  planiranje i realizaciju. U prošloj godini sanirano je skoro 15 kilometara lokalnih puteva i ulica. Sa radovima izvedenim u 2019. i 2020. godini to je skoro 26 kilometara obnovljenih ulica, što čini  oko 45.000 kvadratnih metara asfaltne površine.

Opština Kladovo je obuhvaćena Projektom izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture „Čista Srbija“, kao jedna od 14 lokalnih samouprava u kojima će se tokom prve faze projekta  izgraditi 26 postrojenja za preradu otpadnih voda i blizu 700 kilometara potpuno nove kanalizacione mreže.

Kladovo je jedna prelepa varoš u kojoj se mirno i lepo živi, smatraju kladovljani a sve ono što se radi u gradu oni otvoreno podržavaju.

S obzirom da je na teritoriji kladovske opštine više zaštićenih područja, to su ovi infrastrukturni radovi značajni i sa aspekta zaštite životne sredine. Osim poboljšanja standarda stanovništva tu je i njihov uticaj na zaštitu životne sredine i promena navika koje su do sada imali. Ova infrastruktura će omogućiti i lokalni ekonomski razvoj same opštine, razvoj privrede i na prvom mestu razvoj turizma.

Related posts