четвртак, 2 маја, 2024

20 godina sa vama
Dragan Janošević novi predsednik UO FK Bor 1919

Dragan Janošević novi predsednik UO FK Bor 1919

U Boru je održana vanredna izborna skupština UO FK Bor 1919 na kojoj je izabrana novo rukovodstvo. UO broji sedam članovo na čijem će čelu na mestu predsednika u narednom periodu biti Dragan Janošević, dok će Ivan Pešić i Boban Milojković vršiti dužnosti potpredsednika.

FК Bor je osnovan 1919. godine kao srpsko-francusko sportsko društvo, jer je direktor borskih rudnika bio Francuz Loren. Do početka Drugog svetskog rata se zvao ASB, a posle rata Radnički Bor. Pod tim imenom je igrao uglavnom u trećeligaškom takmičenju, Кlub u sezoni 1967/68. stiže do finala Кupa Jugoslavije, gde je poražen od Crvene zvezde sa 7:0. Bor je ulaskom u finale kupa prethodne sezone po prvi put obezbedio učešće u nekom evropskom takmičenju, Кupu pobednika kupova, gde je poražen već u 1. kolu od Slovana iz Bratislave, osvajača tog kupa te sezone!
„Ideja je da se FK Bor 1919 vrati tamo gde mu je mesto“, istakao je Dragan Janošević novi predsednik UO FK Bor 1919, on je podvukao da imaju dobar tim koji će se za to zalagati, kao i da imaju i potrebno znanje i energiju.

Grad Bor je u svom budžetu ove godine opredelio 60 miliona dinara za podršku i razvoj sporta, od toga 3 miliona i 700 hiljada dinara pripalo je FK Bor. Kako je istakao zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević planovi su da sledeće godine ovom fudbalskom klubu bude opredeljeno oko 7 miliona dinara ali i da se realizuje ideja o izgradnji novog stadiona.

Janošević je naglasio da lokalna samouprava brine o svim sportskim udruženjima na teritoriji grada, trenutno je 64 kluba koji su finansijski podržani. Kako je dodao akcenat će u narednom periodu biti na onima koji su uspešni ali i na sportskim klubovima u seoskim sredinama.

Related posts