среда, 8 маја, 2024

20 godina sa vama
Uvećan budžet opštine Negotin za 98.162.000,00 dinara

Uvećan budžet opštine Negotin za 98.162.000,00 dinara

Odbornici SO Negotin usvojili su odluku o prvom rebalansu opštinskog budžeta za ovu godinu. Sredstva u opštinskoj kasi su ovom odlukom uvećana za 98.162.000,00 dinara.

U Negotinu je održana sedma sednica Skupštine opštine Negotin, na  dnevnom redu je uz dopunu na samom početku zasedanja bilo 18 tačaka. Nakon usvajanja zapisnika sa predhodne sednice i usvajanja odluke o prestanku mandata odbornika zbog podnošenja ostavke, pred odbornicima  se našla odluka o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Negotin za 2022. godinu. Budžet se ovim rebalansom uvećava za 98.162.000,00 dinara, a kako je obrazlažući ovu tačku istakla načelnica odeljenja za budžet, finansije i LPA Anita Ristić- Gligorijević, razlog za donošenje ove odluke je što efikasnije i ekonomičnije trošenje javnih sredstava.

Odbornici su usvojili i odluku o završnom računu budžeta opštine Negotin za 2021. godinu. Prema rečima Miroslava Kneževića pomoćnika predsednika opštine za ekonomska pitanja, prošlogodišnji budžet  ostvaren je u iznosu od 89,42%.

Krsta Stanković Njenjulović odbornik narodne partije diskutujući o odluci o završnom računu budžeta opštine Negotin za prošlu godinu, postavio je pitanje da li su nadležni usaglasili svoje odluke sa preporukama DRI.

Skupština je na ovom zasedanju usvojila izmenu kadrovskog plana opštine Negotin za 2022. godinu, kao i  izveštaje o radu sa finansijskim izveštajem  za 2021. godinu ustanova kulture čiji je osnivač lokalna samouprava. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts