четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu obeležen 12. maj Dan opštine

U Negotinu obeležen 12. maj Dan opštine

U Negotinu je svečanom sednicom na koj su dodeljene majske nagrade i najveća opštinska priznanja, obeležen 12. maj dan opštine Negotin. Praznovanje je započelo još 8. maja kada su započele „Majske svečanosti“, a manifestacije će biti nastavljene narednih nedelja i u tom periodu će Negotin biti centar kulturnih zbivanja u Timočkoj krajini.

12. maja  1833. godine  Negotin i Krajina oslobođeni su turske okupacije, u znak sećanja na te događaje u gradu hajduk Veljka i Mokranjca godinama u nazad organizuju se višednevne priredbe i kulturni događaju koji okupljaju brojne posetioce, kako iz Srbije tako i iz susednih zemalja. Nakon dvogodišnje pauze zbog aktuelne pandemije COVID 19, ove 2022. radost „Majskih svečanosti“ ponovo je prisutna u Negotinu. „Zbog aktulne epidemiološke situacije svečane sednice SO Negotin nisu održane 2020. i 2021. godine, osim simboličnog podsećanja na važnost 12. maja, taj period obeležili su lokalni izbori u Negotinu kao i izbori na svim nivoima koji su održani aprila ove godine“, istakao je u svom obraćanju mr Milan Uruković predsednik SO Negotin.

„Naša opština je u prethodnom periodu uspela da načini pomak u mnogim oblastima, posebno kada je reč o poboljšanju putne infrastrukture“, naglasio je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Komisija za dodelu nagrada i priznanja opštine Negotin donela je odluku da se ove godine nagradi veliki broj školske dece koja su postigla izvanredne rezultate u proteklom periodu, kao i određeni pojedinci i organizacije koji su svojim radom i aktivnostima afirmisali opštinu Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts