субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Turizam – razvojna šansa Petrovca na Mlavi

Turizam – razvojna šansa Petrovca na Mlavi

Nakon dve turbulentne godine u kojima se čovečanstvo suočilo sa pandemijom covid 19, jedino je turizam manje više prošao bez ogromnih gubitaka. Opština Petrovac na Mlavi bila je jedna od omiljenih destinacija domaćih turista u protekle dve godine, a lokalna samouprava svoj razvoj projektuje upravo kroz turizam.

Turizam u opštini Petrovac na Mlavi razvija se poslednjih petnaest godina, toliko i radi turistička organizacija u opštini. Iz godine u godinu vidljivi su rezultati na povećanju smeštajnih kapaciteta i turističkih sadržaja. U avgustu prošle godine usvojen je program razvoja turizma opštine za period od 2021. do 2025. godine u kojem su definisani pravci razvoja turizma, kapitalni projekti i glavni turistički proizvodi na čijem će se razvoju raditi u narednom periodu.

„Mi u lokalnoj samoupravi radimo na tome da pronađemo pogodnog investitora koji će doprineti razvoju naše opštine u turističkom smislu“, istakao je predsednik ove braničevske opštine Duško Nedinić. Kako je rekao opštini je pre više od godinu dana u vlasništvo vraćena kasarna i prostor ko nje od oko osam hektara,  koja se nalazi u širem centru grada i pogodna je za izgradnju turističkih objekata.

 „Lokalna samouprava je prepoznala turizam kao svoju razvojnu šansu“, napominje dir. TO opštine Petrovac na Mlavi i dodaje da su projekti koji su realizovani u proteklim godinama imali direktan ili indirektan uticaj na turizam.

Turistička organizacija u cilju što bolje afirmacije turističke ponude tog kraja uložila je značajna sredstva u digitalizaciju ponude kako bi informacije stigle do svakog turiste. Kako ističu turistički poslenici svi zainteresovani koji žele da posete ovu opštinu sve što žele da znaju o određenoj destinaciji sada mogu naći na internetu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts