петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Prezentacija turističke ponude Zlatibora

Prezentacija turističke ponude Zlatibora

Na skveru u Zaječaru ovog petka predstavnici TO Zlatibor promovisali su Zlatibor  povodom otvaranja letnje turističke sezone. Predstojeću letnju sezonu planina spremno dočekuje, uz mnoštvo atrakcija i sadržaja koji privlače goste.

Jedna od najpopularnijih turisti;kih destinacija u našoj zemlji, planina Zlatibor spremno dočekuje predstojeću letnju sezonu. Kako je istakla Katarina Čubrak iz TO Zlatibor, Zlatibor je odavno stekao i čuva zvanje turističkog lidera među planinama Srbije, a broj turista i noćenja i dalje raste.

Predstojeću letnju sezonu planina spremno dočekuje, uz mnoštvo atrakcija i sadržaja koji privlače goste. Kako navodi Čubrak, od novosti u ponudi za leto treba izdvojti proširenje kapaciteta „Gold gondole“, koja uvodi 18 novih ka-
bina (pored 54 do sada korišćenih) kako bi se ubrzao rad i ukinuli redovi putnika na početnoj stanici.

Osim gastronomije kaja je neraskidivi deo turističke ponude, važan segmenk u kompletnoj ponudi su tradicionalna pića koja se dobijaju u porodičnim destilerijama. Putnici namernici i turisti prilikom posete Zlatiboru moći će da probaju domaću šljivovicu i ostale rakije od voća ali i čuvenu glogovaču koja se na tom prostoru prizvodi.

Turistička organizacija Zlatibor vredno radi i spremno dočekuju letnju sezonu. Marljivo se priprema program Zlatiborskog kulturnog leta sa mnoštvom zanimljivih događaja i koncerata a na dva info centra koja se nalaze u samom turističkom mestu turisti mogu saznati sve bitne informacije u toku svog boravka na planini.

Related posts