четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Negotin podržala projekte 52 udruženja

Opština Negotin podržala projekte 52 udruženja

Opština Negotin će i ove godine finansijski podržati projekate ili obezbediti nedostajući deo sredstava za finansiranje projekata 52 udruženja građana, za te namene u budžetu je opredeljeno  9.450.000,00 . Svečano uručenje ugovora organizovano je u velikoj sali SO Negotin.

Predsednik opštine Vladimir Velickovic,je prilikom uručenja ugovora istakao da opština Negotin pruža kontinuiranu podršku osetljivim kategorijama društva, pomaže rad građana koji aktivno učestvuju u kulturnom i društvenom životu zajednice.

Udruženju za pomoć osobama sa invalidiztetom „Duga“ odobrena su sredstva u iznosu od 1.200.000 dinara dok je Ekološko udruženje Badem ove godine dobilo 200.000 dinara. Podrška lokalne samouprave za njih je od izuzetnog značaja pošto na taj način mogu nesmetano da realizuju svoje aktivnosti.

Na konkurs za podsticaje projekata ili nedostajeceg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruzenja u 2022. godini pristigle su 52 prijave,a komisija za dodelu sredstava je donela odluku da se svi koji su aplicirali i podrže.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts