петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Nakon dvogodišnje pauze maturanti u Srbiji ponovo plesali kadril

Nakon dvogodišnje pauze maturanti u Srbiji ponovo plesali kadril

Maturanti u većini gradova u Srbiji tačno u podne plesali su „kadril“ na glavnim gradskim trgovima, oko 150 negotinskih maturana obeležilo je kraj školske godine plesom na platou ispred zgrade opštinske uprave. Ples maturanata u Negotinu jedan je od segmenata „Majskih svečanosti“, a održan je u organizaciji sporskog saveza opštine Negotin.

Nakon dvogodišnje pauze zbog aktuelne pandemije, srpski maturanti su plesom po istoj koreografiji ovog petka tačno u podne obeležili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. Na gradskom trgu u Negotinu okupio se veliki broj sugrađana kako bi svojim prisustvom podržali ovu omladinu.

Svršeni srednjoškolci ovaj događaj doživljaju kao rastanak od jednog bezbrižnog perioda, koji se kako kažu nikada više neće ponoviti.

Ples maturanata u Negotinu se organizuje više od jedne decenije, kako je istakao predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, koji je inače i započeo ovu tradiciju 2008. godine sa svojim učenicima, ovo je jedan lep pozdrav ovoj generaciji mladih ljudi koji nakon srednje škole započinju novo razdoblje svog života.

Nakon standardnog kvadrila koji su plesali svi maturanti u Srbiji, mladi negotinci su zaigrali vlaško kolo gde su im se pridružili i ostali drugari i pokoji roditelj.

Related posts