четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Biblioteka „Đura Jakšić“ u Petrovcu na Mlavi u sistemu COBISS

Biblioteka „Đura Jakšić“ u Petrovcu na Mlavi u sistemu COBISS

Ministarstvo kulture je ove godine na konkursu iz oblasti oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva podržalo i projekat biblioteke iz Petrovca na Mlavi. U pitanju je projekat „nabavka opreme za bibliotečku pozajmicu u sistemu COBISS i COBISS poslovanje“

Projekat „nabavka opreme za bibliotečku pozajmicu u sistemu COBISS i COBISS poslovanje“ Petrovačke biblioteke Đura Jakšić finansijski je podržan od strane ministarstva kulture republike Srbije.COBISS je organizacioni model koji se koristi da pridruži biblioteke u jedinstven bibliotečko-informacioni sistem sa uzajamnom katalogizacijom. Ovaj sistem ima mnogo funkcija tzv. virtuelne biblioteke.

Biblioteka „Đura Jakšić“ pored preko četrdeset hiljada naslova, poseduje i dva legata, legat Branka Lazića i legat Verice Milošević. Prema rečima nadležnih, vrata ove ustanove kulture otvorena su za sve koji veruju da su oni pravo mesto za legate, jer kako kažu oni će biti čuvani na adekvatan način, a biće i dostupni publici.

Sve ustanove kulture u Petrovcu, pa i biblioteka učestvuju u kulturnim programima koji se tokom godine organizuju. Saradnja je u tom pogledu neminovna kako sa ostalim ustanovama, tako i sa školama u opštini.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts