четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je organizovan svečani skup majki koje su u 2021. godini rodile treće, četvrto, peto ili šesto dete

U Negotinu je organizovan svečani skup majki koje su u 2021. godini rodile treće, četvrto, peto ili šesto dete

Povodom 8. marta međunarodnog dana žena u Negotinu je u zgradi opštinske uprave organizovan svečani skup majki koje su u 2021. godini rodile treće, četvrto, peto ili šesto dete. Tim povodom je lokalna samouprava i ove godine obezbedila poklon čestitke u vidu finansijske podrške u iznosu od po 10.000 dinara. “ Želim da svim ženama i majkama čestitam današnji praznik i mislim da žene treba da se poštuju 365 dana u godini a ne samo 8. marta“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković i dodao da svako ko se odluči za treće i svako naredno dete predstavlja ponos opštine Negotin.

Veličković je istakao da se u poslednjih pet godina broj porodica koje se odluče na troje i više dece kreće oko trideset godišnje, što je kako kaže ohrabrujući podatak, ako se uzme u obzir da je taj broj u ranijem periodu bio mnogo manji.

Božinović Sanja ima četvoro dece i kaže da svako ima neki razlog zašto se odlučuje za više dece, ona je želela devojčicu i konačno joj se želja ispunila prošle godine.

Na svečanosti je bilo 29 majki koje su prošle godine na svet donele treće, četvrto, peto ili šesto dete. Predsednik Veličković im je poručio da će im predstavnici lokalne samouprave uvek biti na raspolaganju ukoliko budu zatražile neku pomoć ili savet, dodajući da će u narednom periodu za podršku porodicama sa više dece biti opredelja značajnija sredstva.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts