петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Muzej „Krajine“ u Negotinu u 2022. godini nastavlja istim tempom kao 2021. god.

Muzej „Krajine“ u Negotinu u 2022. godini nastavlja istim tempom kao 2021. god.

Muzej „Krajine“ u Negotinu u 2022. godini planira realizaciju brojnih projekata, kako novih koji će tek biti podržani, tako i onih koji su već u toku. Inače saradnja sa udruženjima i ostalim ustanovama kulture tokom prošle godine, prema rečima direktora muzeja „Krajine“ Ivice Trajkovića, govori u prilog tome da je muzej opravdao ulogu javne službe.

Trajković napominje da je muzej na raspolaganju istraživačima i ljudima koji pišu knjige, a takođe pružaju podršku i mladima koji polažu stručne ispite za kustose.

Pored navedenog muzej „Krajine“ u saradnji sa ustanovama kulture iz opština i gradova u okruženju organizuje i gostujuće događeje, pa će tako u četvrtak 10. marta u saradnji Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo i  Muzeja Krajine Negotin  u Kladovu biti organizovana promociju monografije „Vrelo-Šarkamen kod Negotina tetrarhijska rezidencija Maksimina Daje“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts