уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Manifestacija „Srcem protiv Nato-agresije“ u četvrtak 24.marta

Manifestacija „Srcem protiv Nato-agresije“ u četvrtak 24.marta

U zaječarskom pozorištu je održana  pres- konferencija na kojoj je bilo reči o manifestaciji „Srcem protiv Nato-agresije“ koja se održava u zaječarskom pozorištu 24. marta, povodom obeležavanja početka Nato-agresije. O manifestaciji su govorili članovi organizacionog odbora manifestacije, Mladen Šipka, predstavnik Udruženja veterana Posebnih jedinica policije za istočnu Srbiju, i Igor Stojadinović predsednik Koordinacionog centra Zaječar Nezavisnog sindikata policije.

Udruženje veterana Posebnih jedinica policije  organizovano je na nivou republike Srbije  pre dve godine. Ovo udruženje ima brojne aktivnosti koje sprovodi, a među njima je briga i pomoć porodicama poginulih, kao i podrška povređenim i hendikepiranim pripadnicima jedinice, istakao je Mladen Šipka, predstavnik pomenutog udruženja. On je ovom priliko govorio o manifestaciji „Srcem protiv Nato-agresije“ koja se održava u zaječarskom pozorištu 24. marta, povodom obeležavanja početka Nato-agresije.

Nakon polaganja venaca na spomenik stradalima,prijema kod načelnika PU Zaječar i službe povodom parastosa poginulim pripadnicima jedinice, u pozorištu će biti orhanizovana svečana akademija.

„Reč patriotizam je posle 2000. godine bila skoro zaboravljena u našoj zemlji, a ljudi koji su se žrtvovali za otadžbinu bili su sklonjeni na margine našeg društva“, rekao je dir. zaječarskog teatra Vladimir Đurišić.

Kako je istakao Đuričić konkurs će trajati do jeseni kada će komisija izabrati najbolji tekst koji će biti nagrađen, a potom će biti urađen i dramski komad po tom teksu.

Related posts