четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Izvanredni rezultati Gimnazije u Zaječaru

Izvanredni rezultati Gimnazije u Zaječaru

Zaječarska Gimnazija spada u red najboljih škola u jugoistočnoj Srbiji, uspesi njenih učenika i nastavnika su vrhunski. Ova škola već nekoliko godina unazad upisuje đake na izuzetno traženom smeru za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, što je čini izuzetno interesantnom i željenom školom za veliki broj srednjoškolaca koji žele vrhunsko znanje, dobru i jaku osnovu za dalje školovanje.

Učenici i nastavnici Gimnazije u Zaječaru osvojili su prošle godine oko dvadeset i pet nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kako ističe dir. ove srednje škole Srđan Stanojević, ti uspesi su sjajni uprkos aktuelnoj situaciji i izmenjenim uslovima odvijanja i nastave, a i takmičenja. On je takođe naglasio da je nakon prošlogodišnje nominacije za najboljeg nastavnika na svetu, nastavnik fizike Mladen Šljivović, ovogodišnji dobitnik je Svetosavske nagrade za ostvarene izuzetne rezultate u obrazovno-vaspitnom radu sa učenicima.

Pavle Kulić učenik drugog razreda IT smera osvojio je prošle godine dve nagrade, drugu nagradu i fizike i treću iz matematike, dok je Milica Jovanović učenica četvrtog razreda prirodno matematičkog smera učestvovala u finalu „High School Case Competition“ sa još nekoliko učenica koje organizovano na FON-u u Beogradu.

Zaječarska Gimnazija može da se pohvali i vrhunskim sportistima, poput atletičarke Ive Maletić koja je početkom meseca postigla izvanredne rezultate na prvenstvu Srbije za starije juniore.

U okviru projekta „From Game to STEM“, koji je finansiran iz Erasmus+ granta, učenici zaječarske Gimnazije u pratnji dva nastavnika, boravili su  pet dana u školi u Manavgatu. Osim domaćina iz Turske, sa njima su bili i vršnjaci iz škola u Španiji, Poljskoj i Bugarskoj. U okviru ovog projekta učenici uče o ARDUINO platformi, a krajnji cilj je razvijanje udžbenika koji bi omogućio nastavnicima naučnih predmeta da koriste ARDUINO za eksperimente u svojoj učionici.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts