субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Dobra ponuda na zelenoj pijaci u Zaječaru

Dobra ponuda na zelenoj pijaci u Zaječaru

Kraj ove radne nedelje u Zaječaru obeležila je i dobra ponuda na zelenoj pijaci. Pored uobičajenog voća i povrća na tezgama je bila izložena i domaća zimnica, kao i cveće i ostale namirnice koje se na pijaci mogu naći. Slavica iz Velikog Izvora već godinama na pijaci prodaje proizvode iz svog doćinstva ali ističe da je prodaja opala u poslednje vreme.

Zaječarac Milorad Krstić veruje da je platežna moć glavni uzrok što su ljudi ograničili svoju potrošnju, on sugrađane već godinama u nazad snabdeva raznim proizvodima među kojima preovlađuju orašasti plodovi.

Obzirom da se bliži proleće, bogatija je i ponuda cveća, na zaječarskoj pijaci je izbor raznovrstan od nežnih ljubičica do prelepih rascvetalih primula raznih boja.

Poljoprivrednici znaju da se sadnja voćaka može obaviti kada biljke miruju. Preporuka je da to bude od jeseni do ranog proleća. Pošto mnogi još uvek nisu završili taj posao mogućnost da kupe sadnice različitog voća imaju baš na pijaci u Zaječaru. Ponuda je odlična, a kako su nam prodavci rekli cene su pristupačne.

Sadnice jabuke, kruške, šljive i trešnje mogu se kupiti po ceni od 250 dinara, dok je loza 100 dinara. Iako je ponuda relativno dobra, kupaca je bilo jako malo i nisu bili raspoloženi za razgovor sa našom tv ekipom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts