четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
POSETA NEGOTINSКOM PORODILIŠTU

POSETA NEGOTINSКOM PORODILIŠTU

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin povodom rođenja prvih beba u 2022. godini obišao je danas Odeljenje ginekologije i akušerstva ZC Negotin. Dvadesetsedmogodišnja Marijana Simić iz Jabukovca, majka sedmogodišnjeg dečaka rodila je 2. januara blizance Nikolinu i Matea. Nikolina teška 2.620 grama i dugačka 48 cm, rođena u 11 časova i 31 minut, prva je beba rođena u našoj opštini. Samo dva minuta kasnije, na svet je došao i njen brat Mateo, težak 2.455 grama i dugačak 48 cm. Nikolina je na porođaju dobila ocenu sedam a Mateo osam, dok su u petom minutu života oboje ocenjeni sa desetkom. Porođaj na carski rez prošao je dobro i majka Marijana se dobro oseća.

Imajući u vidu trenutnu epidemijsku situaciju, predsednik Veličković je porazgovarao sa načelnikom odeljenja dr Miroslavom Ivićem, koji je kasnije porodilji Marijani Simić, pored cveća, preneo i najlepše želje koje je povodom rođenja Nikoline i Matea uputio predsednik Veličković. Blizanci Nikolina i Mateo, u skladu sa Zaključkom Opštinskog veća i Odlukom o finansijskoj podršci porodici, darivani su novčanim iznosom u visini od po jedne prosečne neto zarade u Republici Srbiji, 66.048 dinara, u ukupnom iznosu od 132.096 dinara.

U prošloj godini na Odeljenju ginekologije i akušerstva ZC Negotin, rođeno je 150 beba, šest više u odnosu na prethodnu godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts