четвртак, 2 маја, 2024

20 godina sa vama
Organizovana manifestacija „Sveti Sava, naša slava“ u Klenovcu

Organizovana manifestacija „Sveti Sava, naša slava“ u Klenovcu

Manifestacija pod nazivom „Sveti Sava, naša slava“ koja je 27. januara organizovana u Klenovcu prva je manifestacija u 2022. godini na teritoriji grada Zaječara. Organizatori manifestacije bili su Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Klenovac.

„Nadamo se da nas korona ove godine neće sprečiti da organizujemo sve naše tradicionalne manifestacije ali i po neku novijeg datuma“, istakla je u Klenovcu Biljana Glišić iz zaječarskog pozorišta.

U Klenovcu žive pretežno stariji ljudi, omladina je kao i u većini sela na ovom području otišla u potrazi za boljim i lagodnijim životom. Pored činjenice da je mali broj meštana koji su stalno nastanjeni u selu, nedostatak kulturnih dešavanja u ovoj MZ u nazad više od tri decenije, dodatno govori o sudbini ovog naselja.

Ove godine će se po svemu sudeći vratiti život u zaboravljena i udaljena sela na teritoriji grada Zaječara kroz razne priredbe i kulturne događaje, a kako najavljuju nadležni u ustanovi Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ pored tradicionalnih biće organizovano i nekoliko novih manifestacija.

Related posts