уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 4. sednica SO Negotin

Održana 4. sednica SO Negotin

Odbornicici SO Negotin na četrvrtoj redovnoj, a prvoj sednici u novoj godini usvojili su Odluku o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine Negotin, kao i predloge rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja sa finansijskim planom JP „Bogovina“ Bor za 2022.godinu i Program korišćenja i raspoređivanja sredstava subvencija za 2022. godinu JKP „Badnjevo“.

Na dnevnom redu 4. sednice lokalnog parlamenta bile su tri tačke o kojima je otvorena opširna diskusija. Obrayloženje za prvu tačku, Odluka o promeni poslovnika SO Negotin dato je na prethodnom zasedanju, dakle razlog za promenu poslovnika je potreba za smanjenjem broja članova Opštinske izborne komisije u srazmeri sa brojem stanovnika u opštini Negotin. Odbornici vladajuće koalicije su jednoglasno podržali ovu odluku, a za nju su glasali i odbornici opozicije.

Program korišćenja i raspoređivanja sredstava subvencija za 2022. godinu JKP „Badnjevo“, našao se na dnevnom redu kao druga tačka.  Ovim programom je predviđena raspodela 19 miliona dinara na izmirenje obaveza prema dobavljaču za isporučeni mazut u iznosu od 10 miliona dinara i devet miliona dinara za nabavku bagera i tarupa za bager. Ovaj predlog je skupštini obrazložio Dalibor Ranđelović dir. JKP „Badnjevo“Negotin.

Odbornik Narodne partije Krsta Stanković Njenjulović osvrnuvši se na pomenuti program ovog JP postavio je pitanje u čemu je problem kada je grejanje u pitanju, zašto svake godine nedostaju i energenti i novac da se isti plate.

Dalibor Ranđelović dir. JKP „Badnjevo“ Negotin kaže da je Vlada Srbije utvrdila metodologiju obračunavanja cene grejanja,  obzirom da povećenje cene nije dozvoljeno trenutno je cena grejnja 48 dina prema ceni mazuta koja se kreće od 65 – 85 dinara po litru. On je takođe naglasio da zaliha ima još za nedelju dana ali kaže da to neće ugroziti normalno snabdevanje toplotnom energijom.

Nakon usvajanja svih predoženih odluka usledila su odbornička pitanja među kojima je bilo i pitanje raspisivanja izbora za savete MZ. mr Milan Uruković predsednik SO Negotin odgovarajući na ovo pitanje rekao je da još nisu dostavljeni statuti MZ ali da je dat nalog da se pripremi nacrt statuta, te da će nakon toga mesne zajednice dobiti  model tog dokumenta kako bi ga kasnije i usvojile, jer je on neophodan za raspisivanje izbora.

Prva ovogošišnja sednica SO Negotin završena je nakon sat ipo rada, a u radu Skupštine je učestvovao 41 odbornik.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts