уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Skupština u Negotinu usvojila usvojila je na 2. sednici niz odluka među kojima je i Odluka o budžetu za 2022.godinu

Skupština u Negotinu usvojila usvojila je na 2. sednici niz odluka među kojima je i Odluka o budžetu za 2022.godinu

Skupština u Negotinu u novom sazivu, usvojila je na 2. sednici niz odluka među kojima je i Odluka o budžetu za 2022.godinu. Budžet je projektovan na 1.309.639.000 dinara.

Odbornici SO Negotin usvojili su niz odluka iz svog domena rada, među kojima i najvažniju Odluku o budžetu za narednu godinu. Iznos u opštinskoj kasi za sledeću godinu projektovan je na 1.309.639.000 dinara, što je za 129.598.000 manje u odnosu na ovogodišnji. Budžet je u ime predlagača skupštini obrazložio Miroslav Knežević načelnik odeljenja za budžet i finansije i LPA.

Govoreći o sredstvima koja su opredeljena za različite pozicije, Knežević je istakao da je ove godine za poljoprivredu opredeljeno nešto više od 76 miliona dinara.

Odbornik Narodne stranke Slađan Mihajlović predložio je da se u okviru sredstava koja su izdvojena za obrazovanje, predvidi i novac koji će biti opredeljen za nabavku tablet računara i digitalnih udžbenika za učenike prvog razreda u Negotinu.

Skupština je na ovoj sednici usvojila i Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta oštine Negotin za 2021. godinu. Pored toga formirano je i nekoliko skupštinskih komisija. Odbornici su na ovoj sednici usvojili i Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu godinu, kojom se cene povećavaju za kvadratni metar nepokretnosti u ektra zoni u opštini Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts