субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana poslednja sednica SO Negotin u 2021. godini

Održana poslednja sednica SO Negotin u 2021. godini

U Negotinu je održana 3. sednica SO Negotin, ujedno i poslednje skupštinsko zasedanje u ovoj godini. Pred odbornicima je bilo 25 tačaka uz dopunu na samom početku sednice, među najznačajnijim odlukama nalazi se i odluka o promeni poslovnika SO Negotin.

Poslednje skupštinsko zasedanje u ovoj godini obeležila je konstruktivna diskusija, kako odbornika vladajuće koalicije tako i opozicije. Skupština opštine Negotin se pozitivno izjasnila o svim predloženim rešenjima, a među njima je i odluka o promeni poslovnika SO Negotin. Prema rečima predsednika lokalnog parlamenta mr Milana Urukovića razlog za promenu poslovnika je potreba za smanjenjem broja članova Opštinske izborne komisije u srazmeri sa brojem stanovnika u opštini Negotin. Uruković se takođe osvrnuo i rad Skupštine u ovoj godini.

Odbornici su usvojili i programe rada sa finansijskim planovima za narednu godinu Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Istorijskog arhiva Negotin, Muzeja Кrajine, Turističke organizacije opštine Negotin i Centra za socijalni rad. Pored toga doneta su rešenja  o prestanku mandata i imenovanju Upravnog odbora Predškolske ustanove „Pčelica“, imenovanju članova školskih odbora Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“ Bukovo, Negotinske gimnazije, OŠ „Branko Radičević“, „Momčilo Ranković“, „Stevan Mokranjac“ Кobišnica, „Vuk Кaradžić“, Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ i Tehničke škole.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts