понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
dr Adamović: Uprkod pandemiji COVID 19 zdravstveni sistem nije posustao

dr Adamović: Uprkod pandemiji COVID 19 zdravstveni sistem nije posustao

Pandemija COVID 19 skoro dve godine otežava život i građanima i zdravstvenim radnicima. Bez obzira na realno stanje i otežane uslove rada naš zdravstveni nistem nije posustao ističu lekari, a u prilog tome navode činjenicu da su se svi zaposleni u zdravstvu uprkos otežanim uslovima dobro organizovali kako bi mogli da se maksimalno angažuju oko pacijenata.

dr Dragana Adamavić šef odeljenja kardiologije u ZC Zaječr ističe da nije došlo do pometnje, međutim ipak je u pitanju ozbiljna pandemija koja je zadala ozbiljne probleme zdravstvu, međutim kako ističe dobrom organizacijom pacijenti su zbrinuti na adekvatan način.

„Timski rad je najvažniji i to je ono što krasi ekipu odeljenja kardiologije u Zaječaru“, istakla je dr Adamović i dodala da bez timskog rada nema uspeha. Ona je takođe rekla da su i pacijenti koji nusu imali COVID 19 infekciju dobro prošli.

dr Adamović je ovom prilikom podsetila pacijente da je pridržavanje svih saveta lekara i uzimanje redovne terapije od izuzetnog značaja za njihovo stabilno stanje, pogotovu za hronične i srčane bolesnike.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts