субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Da li je pad broja inficiranih COVID-om 19 razlog za opuštanje ?

Da li je pad broja inficiranih COVID-om 19 razlog za opuštanje ?

Da li smo dovoljno odgovorni prema sebi i drugima u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i da li je pad broja inficiranih COVID-om 19 razlog za oputanje. Odgovore na ova pitanja tražili smo od Snežane Živković epodemiologa u ZZJZ „Timok“ Zaječar.

Prema aktuelnim podacima ZZJZ „Timok“ Zaječar na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga beleži se pad broja obolelih od COVID-a 19 na dnevnom nivou. Kako je istakla Snežana Živković epidemiolog u Zavodu, situacija u oba okruga slična je kao i na nivou čitave Srbije.

dr Živković je naglasila da je to dobra vest, obzirom da se u poslednje vreme dosta priča o novim sojevima virusa, a trenutno je u najavi omikron. Kako je istakla sa pojavom novog soja raste i broj obolelih, te je oprez i dalje itekako neophodan.

“ Imamo jednu vrlo ozbiljnu bolest sa neizvesnim tokom, pogotovu što može  da se preleži dva i tri puta, tako da bih ja istakla značaj imunizacije stanovništva“, podvukla je dr Živković i napomenula da je vakcina svima dostupna i da ima vrlo malo neželjenih efekata. Ona je apelovala na građane da i dalje drže distancu i nose maske, jer bez obzira na pad broja inficiranih mere i dalje važe.

Related posts