петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Uspešno realizovana vežba „SISTEM 2021“

Uspešno realizovana vežba „SISTEM 2021“

Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo je operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama.
Vežba „SISTEM 2021“, u  kojoj je učestvovalo oko 8.000 ljudi, gde su prikazali trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko – tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu.

Vežba u Zaječaru održana na potezu Ušća Crnog i Belog Timoka, veterinarske stanice i objekta bivšeg „Timasa“ na Izvorskom putu i na lokacijama u selu Lukovo, opština Boljevac, na potezu ulaska reke Crni Timok u MZ Lukovo i plato Doma kulture u MZ Lukovo.

Vežba je imala za cilj uvežbavanje tehnika i proceduru spasavanja, kao i sihnhronizaciju svih subjekata zaštite i spasavanja na području gradu Zaječara. Prema rečima komandanta Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Boška Ničića, vežba je pokazala dobru spremnost svih subjekata koji su učestvovali u njoj i Zaječar je, kako kaže, spreman da reaguje i zbrine ljude na pravi način, ukoliko dođe do neke elementarne nepogode.

Tokom vežbe bilo je neophodno angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

Učesnici vežbe bili su  pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje. Pomenuta vežba je održana istovremeno na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts