уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Održani „Miholjski susreti sela“ u Kaličini

Održani „Miholjski susreti sela“ u Kaličini

U knjaževačkom selu Kaličina održana je manifestacija „Miholjski susreti sela“ u kojoj su učestvovale tri mesne zajednice, Kaličina, Valevac i Štipina. Učesnici  su se nadmetali u pripremanju tradicionalnih jela, a organizovana je i izložba domaćih vina i rakija. Miholjski susreti sela održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, a u organizaciji TO opštine Knjaževac.

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ poslednja je manifestacija u opštini Knjaževac do Nove godine. Prema rečima predsednika opštine Milana Đokića, godina na izmaku je bila teška, obeležena koronom i mnogim problemima koji su nas zadesili ali završava se na jedan lep način, jednom prelepom manifestacijom.

Manifestacije poput ove prava su prilika za promociju bagatstva različitosti, bilo da su u pitanju jela, običaji ili nošnja. Glavni segment „Miholjskih susreta sela“ jeste takmičenje u pripremi tradicionalnih i autentičnih jela iz određenok kraja, a potom i izložba nošnji i rukotvorina, kao i prezentacija tradicionalnih igara.

Miholjski susreti sela održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, a u organizaciji TO opštine Knjaževac. Kako ističe Jelena Kinđer direktorka TO opštine Knjaževac ovakvi događaji pored promocije i očuvanja tradicije i običaja, imaju zadatak i da obogate društveni život stanovništva na selu.

Takmičare je ovom prilikom ocenjivao tročlani žiri u sastavu Igor Stevanović, Boginja Nikolić i Radomir Veljković. Doneta je jednoglasna odluka da su naljbolji gastronomi predstavnici sela Kaličina, najbolje vino na svom štandu ponudila je Valevac, dok je najbolju rakiju imala MZ Štipina.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts