петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Zaječar zna kako da se Timočka krajina ujedini

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Zaječar zna kako da se Timočka krajina ujedini

„Srpsko selo nije izgubljeno, srpsko selo će oživeti, a na nama je da vidimo i iskoristimo na najbolji način ono što selo može da nam pruži“, reči su gradonačelnika Zaječara Boška Ničića u obraćanju na etno sajmu „Prirodno iz Krajine“.  Pomenuta manifestacije jeste održana u susednom Negotinu ali činjenica je da je jedan od organizatora i lider u celokupnoj zajedničkoj priči grad Zaječar.

“ Ja već skoro na kraju svoje političke karijere i  ono što primećujem je da mladi ljudi polako shvataju da ono što su im njihovi preci ostavili najbolje fabrike u kojima mogu da rade, naravno mislim na njihova seoska imanja“, rekao je Ničić.

Grad Zaječar bi mogao biti lider u ostvarivanu ideje da Timočka krajina ubuduće nastupi sa objedinjenom ponudom, pod jednim zajedničkim krovom, i kako se čini prvi korak u tom pravcu je upravo pomenuti etno sajam „Prirodno iz krajine “ koji su zajedno organizovale tri lokalne samouprave Zaječar, Knjažec i Negotin.

„Mali smo mi da bismo se delili, zapravo mismo ujedinjeni mnogo snažni. nema čoveka da je došao u ovaj kraj i da nije rekao da je to najlepši deo Srbije“, istakao je Ničić naglašavajući da to mora da se iskoristi i da ovaj region mora da se ujedini, zato što kako kaže, ovo je izuten prostor gde svi mogu napredovati ukoliko budu pomagali jedni drugima.

„Ja sam igrom slučaja poreklom negotinac, rođeni boranin, a već trideset godina zaječarac te ne mogu drugačije da vidim Timočku krajnu nego ujedinjenu oko ključnih ideja za razvoj ove regije“, kaže boško Ničić.

Ideja je da se vidi šta ostatak Srbije proizvodi i na koji način to prezentuje, a da Timočka krajina to iskoristi na najbolji mogući način kako bi plasirala svoje najbolje proizvode. Udruživanjem i stvaranjem zajedničke jedinstve ponude kako hrane, tako i ostalih proizvoda mogu da se pronađu i odgovarajuća tržišta koja bi zadovoljila potrebe ovog regiona. Zaječar slovi za administrativni centar ovog dela naše zemlje, a ujedinjen sa ostalim gradovima i opšinama mogao bi biti i lider u ostvarivanju zajedničkog cilja.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.  

Related posts