петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Ubedljiva pobeda liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu – Ivica Dačić“ u Negotinu

Ubedljiva pobeda liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu – Ivica Dačić“ u Negotinu

U Negotinu su u nedelju 17. oktobra održani lokalni izbori za novi saziv  Skupštine opštine Negotin. 37.313 građana sa pravom glasa, glasalo je na 72 biračka mesta. U izbornoj trci je učstvovalo šest izbornih lista na kojima je bio 141 kandidat.

Prema prvim preliminarnim rezultatima Lista „Aleksandar Vučić –  Za našu decu – Ivica Dačić“ koja je osvojila 11.123 glasa, odnosno 75 odsto od ukupno izašlih birača,imaće 38 odborničkih mandata u SO Negotin. listi „Krsta Stanković Njenjulović – Narodna stranka“ za koju je glasalo 1.887 građana što je 12,7 odsto izašlih pripašće 6 mandata, dok će jednog odbornika imati „Savez 90 Zelenih Srbije – Miloš Simić“ za koju je glasalo 511 birača ili 3,44 odsto izašlih.

Vladimir Veličković prvi na listi „Aleksandar Vučić –  Za našu decu – Ivica Dačić“ istakao je da je ovo izuzetno važna pobeda, a u prilog tome svedoči i podataak da su u odnosu na prethodne izbore sada osvojili 554 glasa više.

Lokalne izbore u Negotinu pratile su i brojne neregularnosti i incidenti koje su, kako kaže Miroslav Aleksić potoredsedik Narodne stranke evidentirane i biće podnete žalbe u zakonskom roku.

Nosilac liste Narodne stranke Krsta Stanković Njenjulović zahvalio se biračima na podršci ističući da će nastaviti borbu i ubuduće.

Da podsetima sva biračka mesta u Negotinu, 72 ukupno zatvorena su u 20 sati, nakon preliminarnih rezultata koje su objavili izborni štabovi, očekuje se da se oglasi i opštinska izborna komisija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts