уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Selo Rtkovo će do kraja novembra dobiti novi dečiji eko park

Selo Rtkovo će do kraja novembra dobiti novi dečiji eko park

Nepropisno odlaganje smeća, neadekvatno tretiranje otpada i stvaranje novih smetlišta na mestima koja nisu predvižena za to, veliki je problem kako velikih gradova tako i malih sredina u Srbiji. Opština kladovo će problem divljih deponija rešiti uklanjanjem istih, zašta je deo novca dobijen od ministarstva zaštite životne sredine ali i sama lokalna samouprava je idvojila određena finansijska sredstva u te namene.

Ministarstvo zaštite životne sredine podržalo je projekat čišćenja divljih deponija i sprečavanje nastanka novih u opštini Kladovo sa 3.153.104 dinara , dok je učešće lokalne zajednice milion dinara. Na području opštine Kladovo evidentirana je 51 divlja deponija uglavnom pored puteva i vodotokova . Iako su neka smetlišta trajno očišćena, ima i onih na kojima se smeće odlaže u kontinuitetu, ali ima i novih.

Prostor gde je nekad bilo smetlište u selu Rtkovo biće preuređen u dečije igralište, i ovaj projekat je resorno ministarstvo podržalo sa 4 miliona dinara, dok je opština obezbedila milion dinara.

Prema rečima Dušana Belića pomoćnika predsednika opštine Kladovo, rok za uklanjanje divljih deponija je do kraja oktobra, dok bi dečiji eko park morao biti završen do 30. novembra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts