четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
POTPISANI UGOVORI: Podsticaji za razvoj stočarstva i pčelarstva u Zaječaru

POTPISANI UGOVORI: Podsticaji za razvoj stočarstva i pčelarstva u Zaječaru

Danas je u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru organizovano potpisivanje ugovora za dodelu podsticaja za razvoj stočarstva i pčelarstva u 2021. godini. Ukupno 25 stočara i 25 pčelara potpisali su ugovore u vrednosti 3.044.881,00 dinara.

Foto: www.zajecar.info

Ovo su prva dva od pet konkursa koji su ove godine raspisani u okviru realizacije Programa mera razvoja poljoprivrede na teritoriji grada Zaječara.

Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima se najpre obratio Vladimir Videnović zamenik gradonačelnika koji je ovom prilikom rekao da će se nastaviti sa subvencijama u poljoprivredi i da će grad i ubuduće pomagati naše poljoprivredne proizvođače.

Foto: www.zajecar.info

Кonkursima je bilo predviđeno da se subvencioniše nabavka kvalitetnih grla goveda, ovaca i koza, nabavka opreme za mužu, za pakovanje mleka i proizvoda od mleka i opreme za pčelarstvo.

Foto: www.zajecar.info

-Cilj nam je bio da ovim pomognemo poljoprivrednim proizvođačima da ojačaju svoja gazdinstva, rekla je Vesna Stanković gradski većnik za poljoprivredu i dodala:

-Ova godina je izuzetno teška za sve poljoprivrednike koji se bave stočarstvom zbog velike suše koja je značajno umanjila prinose poljoprivrednih kultura, koje se koriste za ishranu stoke. Osim sa smanjenim količinama žitarica, zimu će sačekati i sa nedovoljnim količinama kabaste stočne hrane. Podbacile su livade, ali i kukuruz za silažu, pa se svi brinu da li će biti u stanju da održe svoje farme. Mi smo svesni problema sa kojima se suočavaju naši poljoprivrednici posebno jer ovaj deo Srbije odlikuju stočari sa malim brojem grla koji će najmanje da osete benefite povećanja premije za mleko jer imaju mali broj muznih grla i manju proizvodnju mleka od stočara u drugim delovima Srbije. Program za podsticanje razvoja poljoprivrede jedan je od načina de se pomogne poljoprivrednicima posebno, jer novac ide direktno na račun gazdinstva i to za ono što su kupili i šta im je potrebno, navodi Stanković.

U toku je realizacija još tri konkursa za poljoprivredu, konkurs za mehanizaciju, za voćarstvo i regresiranje osiguranja u poljoprivredi.

Izvor: http://www.zajecar.info/3457-potpisani-ugovori-podsticaji-za-razvoj-stocarstva-i-pcelarstva-u-zajecaru

Related posts