петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić posetila Negotin

Državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić posetila Negotin

U okviru kampanje koju sprovodi Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju u gradovima i opštinama u Srbiji, Državna sekretarka u tom ministarstvu Milka Milovanović Minić nakon Sokobanje i Zaječara, boravila je i u radnoj poseti Negotinu. O demografskim prilikama u zemlji i merama za podizanje stope nataliteta, ona je razgovarala je sa predsednikom opštine Negotin vladimirom Veličkovićem.

Već 60 godina unazad Negotin se suočava sa odlaskom stanovništva sa ovog prostora. Veliki broj ljudi je otišao u inostranstvo, dok su se drugi nastanili u većim sredinama. „Ako uzmemo taj podatak u obzir smatram da je krajnje vreme da tome stanemo na kraj“, istakao je predsednik opštine Negitin Vladimir Veličković. On je izneo podatak da je u Negotinu rođeno za 10% više beba nego u prethodnom periodu, što je ozbiljan podstrek da se preduzmu ozbiljni koraci na unapređivanju uslova za obrazovanje Mladih.

„Zaustavljanje negativnih demografskih trendova je prioritet nad prioritetima, unapređenje demografske slike je danas najvažnije nacionalno, političko i državno pitanje“, izjavila je Državna sekretarka u tom ministarstvu Milka Milovanović Minić, ona je dodala da raduje vest da je Negotinu rođeno više beba nego u ranijem periodu ali je takođe iznela podatak da ukoliko se nastave negativni trendovi da će nas do 2050. godine biti znatno manje nego danas.

Cilj ove kampanje koju je pokrenulo resorno ministarstvo jeste da se prikupe realni podaci o stanju na terenu, kako bi sve to moglo da se iskoristi u sveobuhvatnom dokumentu koji će resorni ministar Ratko Gmitrović predstaviti Vladi republike Srbije, a sve u cilju unapređivanja demografskih prilika u zemlji

Related posts