уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Sport koji jača telo, um i srce, KARATE

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Sport koji jača telo, um i srce, KARATE

Karate je borilačka veština, poreklom iz Japana koja koristi sve delove tela u svrhu samoodbrane. Moderni karate je često sportski orijentisan, time takmičenja imaju veliki značaj.Ohrabruje podatak da veliki broj dece kod nas trenira karate, Gradskog karate kluba „Zaječar“ već 25 punih godina radi sa najmlađim zaječarcima na učenju i savladavanju svih tehnika ovog sporta.

Foto: Gradski karate klub „Zaječar“

Za četvrt veka postojanja kroz ovaj klub prošlo je oko 500 mladih karatista, to su uglavnom deca uzrasta od prvog do osmog razreda ali ima i srednjoškolaca. Trenutno Gradskog karate kluba „Zaječar“ broji 40 članova sa kojima rade tri trenera Miroslav Mića Radojković predsednik kluba, Miloš Radojković i Kristijan Kakaš.

Foto: Miroslav Radojković

Od početka 2021. godine održano je četiri turnira na kojima su se takmičili karatisti Gradskog karate kluba „Zaječar“ gde su zabeleženi odlični rezultati i osvojeno je blizu 70 medalja.

Foto: Gradski karate klub „Zaječar“

Gradski karate klub „Zaječar“ obeležio je jubilej od 25 godina postojanja i uspešnog rada Vidovdanskim karate kupom Zaječara. Turnir je okupio oko 150 takmičara iz 15 karate klubova iz Srbije.Na ovom takmičenju prvo mesto zauzela ekipa KK „Tenši“ iz Zaječara, drugo mesto zauzeo je KK „Pukovac“ iz Pukovca a treće mesto ekipa Omladinskog karate kluba „BSK“ iz Bujanovca.

Inače karatisti Gradskog karate kluba „Zaječar“ su minulog vikenda učetvovali na „Karate kupu Timočke krajine“, koji je održan u Boru, tom prilikom su osvojili 11 medalja, i to 9 zlatnih i dve bronzane.

Foto: Gradski karate klub „Zaječar“

Dušan Milojković (2014. godište), Petar Bađević (2014. god.), Sara Krstić (2012. god.), Stefan Petrović (2012. god) i Andrea Stanišić (2015. god.) osvojili su prvo mestu u katama, dok su Sava Ljubomirović (2014. god.) i Jovana Pešteranović (2008. god) u istoj toj disciplini osvojili treće mesto. U katama ekipno, Gradski karate klub „Zaječar“ osvojio je prvo mesto u sastavu: Dušan Milojković, Andrea Stanišić i Petar Bađević.

Ovim rezultatom, zaječarski karate klub, je u generalnom plasmanu zauzeo treće mesto.Kup je realizovan u organizaciji Udruženja karate klubova Timočke krajine i tehničkog organizatora Kluba za borilačke veština „Sureido“.

Foto: Gradski karate klub „Zaječar“

Inače u okviru Udruženja karate klubova Timočke krajine dogovoreno je da se ovogodišnji „Kup Timočke krajine“ održi u dva turnira. Prvi je juče organizovan, dok će se drugi turnir, u organizaciji Gradskog karate kluba „Zaječar“ održati 31. oktobra, u zaječarskoj Tehničkoj školi. Kako organizatori ističu turnir će biti otvorenog tipa kako bi mogli da učestvuju i klubovi koji nisu iz Timočke krajine.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Related posts