четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Završeni su 55. Mokranjčevi dani

Završeni su 55. Mokranjčevi dani

Festivalska zastava 55. mokranjčevih dana je zvanično spuštena i biće ponovo podignuta  sledeće godine. Tradicionalno poslednjeg festivalskog dana održani su brojni programi, a najupečatljiviji je svakako koncert Simfonijskog orkestra RTS pod dirigentskom palicom Bojana Suđića.

Kao i godinama u nazad  završnu reč na kraju muzičkih svečanosti Mokranjcu u čast dala je  selektorka festivala dr. Sonja Marinković.

Pored svoje pozdravne reči na samom početku ove manifestacije koja je u rodnom gradu Stevana Stojanovića Mokranjca održana 55. put i na kraju festivala publici se obratio predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Sam finiš ovih jednistvenih muzičkih svečanoosti iskorišćen je da se na prigodan način, podelom zahvalnica ukaže poštovanje pokroviteljima, sponzorima i prijateljima festivala.

Proteklih nedelju dana Negotin je bio u znaku muzike – klasične, duhovne, džeza. Svakodnevno su se smenjivali muzički programi na otvorenom i u zatvorenom prostoru, tribine, izložbe i drugi prateći programi koji čine Mokranjčeve dane.

Prema rečima organizatora nije bilo velikih odstupanja i otkazivanja programa, a kompletna organizacija festivala „Mokranjčevi dani“ pratila je tok aktuelne epidemijske situacije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts