субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Odbornici na 4. sednici Skupšine usvojili 2. rebalans budžeta grada Zaječara

Odbornici na 4. sednici Skupšine usvojili 2. rebalans budžeta grada Zaječara

U Zaječaru je održana 4. sednica Skupštine grada Zaječara. Pred odbornicima su bile 22 tačke dnevnog reda. Među najznačajnijim Odlukama koje su ovom prilikom usvojene su Odluka o drugoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2021. godinu, kao i Izveštaj o izvršenju budžeta za period od 01.01.2021. do 30.06.2021. godine.

Budžet grada Zaječara se najnovijim rebalansom uvećava za 136.867.000 dinara i iznosi na osnovu svih izvora finansiranja 2.530.961.000 dinara. Kako je obrazložila načelnica odeljenja za budžet i finasije u GU u Zaječaru Valentina Đuričić, na osnovu preporuke ministarstva finansija vrši se usklađivanje sa starih obaveza kako bi se nakon primanja državne pomoći sredstva realizovala.

Odluka o rebalansu budžeta pokrenula je i opširnu diskusiju odbornika iz redova opozicije. Uglješa Đuričković sa liste Zaokret istakao je u svom obrazloženju da on za budžet ne može da glasa zato što nije u interesu građana Zaječara.

dr Nenad Ristović šef odborničke grupe dr Nenad Ristović „Pobeda“ istakao je da grad Zaječar ne može da bude likvidan sa finnsijama koje ima. On kaže da to potvrđuje i šestomesečni izveštaj o realizaciji budžeta.

4. sednici Skupštine grada Zaječara prisustvovala je članica gradskog veća zadužena za poljoprivredu Vesna Stanković, ona je istakla da je dobro što je poljoprivreda u fokusu i da je dobro što svi brinu o toj oblasti. Stanković se ovom prilikom osvrnula na diskusiju u vezi sredstava koja su namenjena za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Zaječara.

„Ako ste pažljivo gledali iznos sredstava koji je namenjen lokalnim subvencijama u budžetu projektovan je na 20 miliona dinara i to je ostalo nepromenjeno. Jedino su umanjena sredstva za sanaciju atarskih puteva po konkursu ministarstva, zato što taj konkurs nije ni raspisan do sada“, obrazložila je Stanković.

Ostale tačke sa dnevnog reda usvojene su večinom glasova, a sednica je održana u sali ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u cilju sprečavanja i suzbijanja bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV-2. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts