субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Nepovoljna epidemiološka situacija u Boljevcu

Nepovoljna epidemiološka situacija u Boljevcu

Na teritoriji opštine Boljevac beleži se nagli skok broja obolelih od COVID 19 infekcije. Zdravstveni radnici zaposleni u Domu zdravlja u Boljevcu, kao i predstavnici Zavoda za javno zdravlje  „Timok“ iz Zaječara ocenili su  da je epidemiološka situacija  loša.

Opština Boljevac je na samom začelju među opštinama i gradovima u istočnoj Srbiji kada je imunizacija stanovništva protiv COVID – a 19 u pitanju. „Podatak da je u našoj opštini vakcinisano oko 34% punoletne populacije je poražavajući“, istakao je dr Nebojša Marjanović predsednik ove opštine. Na teritoriji opštine Boljevac do sada je obe doze vakcine  primilo 2670 punoletnih građana, a samo prvu dozu, 2964 osoba. Treću, dodatnu dozu je primilo manje od dve stotine građana.

Interesantan je podatak, kaže dr Marjanović da su nasuprot građanima zdravstveni radnici vakcinisani i da taj procenat iznosi 100%.

Od početka septembra, u Boljevcu je zaraženo više od sedamdesetoro ljudi, 12 je na bolničkom lečenju, a među inficiranima je i sedmoro dece. Zabeležen je i jedan smrtni slučaj.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts