субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Igračka trupa „Una Saga Serbica“ 2. put pred publikom u Negotinu

Igračka trupa „Una Saga Serbica“ 2. put pred publikom u Negotinu

Pretposlednji dan 55. Mokranjčevih dana protekao je u svetlu naučne tribine Topikalni svet u delima Stevana Mokranjca i
Promocije časopisa Mokranjac br. 22, koncerta duhovne muzike Hora Sveti Serafim Sarovski iz Zrenjanina, nastupom igračke trupe I Una Saga Serbica iz Beograda i koncertom džez muzike u Mokranjčevoj rodnoj kući.

Festival „Mokrančevi dani“ održava se u neobičnim okolnostima, međutim ni aktuelna situacija ne može da da zaljubljenike u muziku i poklanike ovog festivala odvoji od same suštine i biti ome manifestacije. Prema rečima Aleksandre Paladin PR festivala Mokrancu u čast, festival prolazi na jedan miran i spontan način, u jednom stvarlačkom nizu gde se prepliće izvođaštvo i horska pesma.

Paladin je istakla de je ovogodišnji koncept festivala usmeren na kamernije sastave, na solističke koncerte istaknutih umetnika, kako kaže ovakav koncept je pokazao jednu programsku celovitost.

Igračka trupa „Una Saga Serbica“  predstavila se publici 55. „Mokranjčevih dana“ scenskim spektaklom „Igra Bogova“. Tradicionalna priča o dobru i zlu, svetlosti i mraku, u kojoj ljubav pobeđuje, uz sjajne soliste Natašu Nenadić, Marka Mrvoševića i druge oduševila je publiku u Negotinu koja je ovaj ansambl ugostila i 2015. godine, takođe na „Mokranjčevim danima“. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts