субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Ukinuta vanredna situacija U Boru: Ugašen požar na gradskoj deponiji

Ukinuta vanredna situacija U Boru: Ugašen požar na gradskoj deponiji

S obzirom da je požar na gradskoj deponiji, nakon četiri dana, napokon ugašen, gradski Štab za vanredne situacije ukinuo je juče proglašenu vanrednu situaciju na delu teritorije grada Bora.
Odluka je doneta jer je došlo do sanacije požara i prestanka potrebe za dodatnim angažovanjem mehanizacije i sredstava privrednih subjekata od posebnog značaja.
Prema rečima komandanta Štaba za vanredne situacije, u prethodna 24 časa stalnim radom i intiziviranjem radnih mašina požar je potpuno ugašen na gradskoj deponiji.
„Dugujemo veliku zahvalnost borskim vatrogascima koji su, kao i bezbroj puta do sada, pokazali svoju hrabrost, nadu i zalaganje kada je njihova profesija u pitanju. Veliko hvala i kompanijama Ziđin Кoper i Ziđin Mining čija mehanizacija je aktivno učestvovala u gašenju požara, kao i drugim privrednim subjektima koji su se uključili da pomognu“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.
Iako je požar na gradskoj deponiji izbio u subotu uveče, dežurne ekipe i neophodna mehanizacija javno komunalnog preduzeća „3. oktobar“ na terenu su bez prestanka.
„Od uvođenja vanredne situacije, udruženim snagama Vatrogasne brigade i kompanije Ziđin, uspeli smo da lokalizujemo požar i dimna žarišta ugasimo, dok se u narednom periodu očekuje redovno održavanje gradske deponije i dovođenje u redovno stanje iste“, izjavio je Igor Mitrović.
Da podsetimo, odluka o uvođenju vanredne situacije na delu teritorije grada je doneta kako bi se omogućilo angažovanje dodatne mehanizacije koja će učestvovati na gašenju požara na gradskoj deponiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts