субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Otvorena međunarodna Filozofska škola „Felix Romuliana“

Otvorena međunarodna Filozofska škola „Felix Romuliana“

Međunarodna Filozofska škola „Felix Romuliana“ otvorena je sinoć u jednoj od kula na kasnoantičkom lokalitetu čije ime nosi. Škola se u Zaječaru održava po 21.put u organizaciji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović i Centra za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je grad Zaječar. U ime Grada polaznike škole pozdravila je Elena Matković, gradski većnik za informisanje i kulturu, a ispred domaćina dobrodošlicu im je poželeo Vladimir Đuričić direktor zaječarske ustanove kulture.
O značaju škole i ovogodišnjoj temi „Transhumanizam,filozofija i kriza
čovečanstva“ govorili su njen počasni predsednik Slobodan Divjak i direktor škole dr Milenko Bodin.
Nakon svečanog otvaranja predstavljen je Zbornik radova sa prošlogodišnje filozofske škole u izdanju Ustanove „Zoran Radmilović“ a rad škole odvijaće se u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru danas tokom celog dana, kao i sutra do 13.30h. 21. Međunarodna filozofska škola “Feliks Romulijana” okupila je ove godine 28 filozofa iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske i Hrvatske.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts