субота, 13 јула, 2024

20 godina sa vama
Na teritoriji grada Bora proglašena vanredna situacija

Na teritoriji grada Bora proglašena vanredna situacija

Zbog požara na gradskoj deponiji, na delu teritorije grada Bora proglašena je vanredna situacija, odluka je gradskog Štaba za vanredne situacije na današnjoj sednici koja je održana po hitnosti. Odluka je doneta kako bi se omogućilo angažovanje dodatne mehanizacije koja će učestvovati na
gašenju požara na gradskoj deponiji, čulo se na današnjoj sednici.

“Od trenutka kada smo dobili dojavu o požaru, svi naši kapaciteti su potpuno stavljeni u funkciju I angažovani na suzbijanju I gašenju požara na gradskoj deponiji. Uz maksimalno angažovanje Vatrogasno- spasilačke jedinice Bor, ogromnu pomoć dobili smo od kompanije Zijin koja je stavila na raspolaganje svoju mehanizaciju I već tri dana učestvuje u suzbijanju požara” rekao je Igor Mitrović, direktor JKP “3.Oktobar “ Bor.

Uvođenjem vanredne situacije na delu teritorije grada obuhvaćenoj požarom omogućeno je angažovanje subjekata od posebnog značaja za zaštitu I spasavanje na teritoriji grada Bora, što znači da će I drugi privredni subjekti sa teritorije grada staviti na raspolaganje neophodnu mehanizaciju za potrebe gašenja požara na gradskoj deponiji.

“Zbog velike količine dima koji se širi ka gradu I selima, doneli smo odluku da uvedemo vanrednu situaciju. Očekujem da ćemo, uz dodatno angažovanje mehanizacije kompanije Zijin Copper I Zijin Mining, kao I ostalih privatnih subjekata koji imaju mogućnost da se uključe I angažuju u lokalizovanju požara, situaciju staviti pod kontrolu u večernjim satima.” Rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

On je istakao I da se stanje na terenu redovno prati I da je zajednički zadatak svih koji su uključeni u rešavanje ovog pitanja da se suzbije požar, smanji nivo vatre I dima, a što je najbitnije, zaštiti zdravlje svih koji žive na teritoriji grada Bora.

Inače, požar na gradskoj deponiji gasi se već više od 72 sata, a kako se moglo čuti na sednici Štaba, uzrok požara će biti naknadno utvrđen, ali se pretpostavlja se da je razlog požara deponovanje I odlaganje lako zapaljive materije na gradskoj deponiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts