среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i predstavnici lokalnih samouprava u Timočkoj Krajni obišli su radove na državnom putu I B reda br. 35 od Negotina ka Zaječaru.

Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i predstavnici lokalnih samouprava u Timočkoj Krajni obišli su radove na državnom putu I B reda br. 35 od Negotina ka Zaječaru.

Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i predstavnici lokalnih samouprava u Timočkoj Krajni obišli su radove na državnom putu I B reda br. 35 od Negotina ka Zaječaru. Kako je Drobnjak ovom prilikom rekao  trenutno se radi deo ove saobraćajnice u dužini od 20km od Negotina ka Zaječaru, i oko 5km kod Zaječara.  Vrednos prve deonice je oko 600 miliona dinara, dok je oko 150 miliona opredeljeno za drugu.

„Cela istočna Srbija je jedno veliko gradilište, radi se na sanaciji puteva  Negotina – Zaječaru, Zaječar -Knjaževcu i  Kladovo – Donji Milanovac, kompletna ulaganja u putnu infrastrukturu u ovaj deo Srbije iznose oko ti milijarde i 600 miliona dinara“, Istakao je direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak obilazeći radove na asvaltiranju deonice kod skretanja za selo Brusnik na državnom putu I B reda br. 35 od Negotina ka Zaječaru.

Rekonstrukciju ove saobraćajnice građani  Timočke  i Negotinske krajine čekali su gotovo tri decenije. „Ovo je veliki posao i velika stvar za ceo Istok Srbije“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veločković.

„U svim poslovnim brošurama, preznatijama i u razgovoru sa potencijalnim investitorima mi grad Zaječar volimo da predstavimo kao centar Timočkog regiona. Uvek potenciramo da smo središte i raskrsnica važnih putava iz Kladova do Niša i iz Vrške Čuke do Paraćina“, kaže Ivan Živković načelnik Objedinjene javne nabavke i odeljenja za lokalni ekonomski razvoj u Zaječaru.

Trenutno se na teritoriji opštine Knjaževac radi jedna važna saobraćajnica koja povezuje Zaječar i Knjaževac, zašta su izdvojena srdstva u iznosu od milijardu i 450 miliona dinara. Planirano je da sanacija ovog puta bude završena početkom sledeće godine.

Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak najavio je ovom prilikom i radove na državnog puta IB reda broj 33, deonica: Negotin – Radujevac – granica Srbije i Bugarske – Mokranje, prema njegovim rečima nakon izbora izvođača sanacija tog putnog pravca trebalo bi da započne krajem avgusta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts