петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Aktivan odmor u opštini Petrovac na Mlavi

Aktivan odmor u opštini Petrovac na Mlavi

Oko 45 000 turista je tokom tri meseca prošle godine posetilo opštinu Petrovac na Mlavi, što je kako ističu u turističkoj organizaciji dobar rezultat, ako se uzme u obzir situacija u kojoj se našao čitav svet zbog pandemije covid 19. Nadležni u lokalnoj turističkoj organizaciji su optimisti, sigurni su da ova situacija ne može trajati doveka, te su započeli brojne projekte koji će poboljšati turističku ponudu ovog kraja.

Epidemija korona virusa uticala je u velikoj meri na promenu  interesoivanja domaćih turista. Aktivni odmor je ono što uglavnom ljudi koji obilaze Srbiju želi, a TO Petrovca na Mlavi se trudi da koliko je to u njenoj mogućnosti izađe turistima u susret.

Ljubitelji tradicionalnih jela i jakih ukusa mogu da biraju koje će specijalitete probati, ukoliko se opredele da posete ovu opštinu u Braničevskom okrugu. Pored brojnih kuvanih specijaliteta i raznih pita i kolača u selu Bistrica proizvode i odličan kozji sir koji uz kačamak serviraju u maslinovom ulju.

Opština Petrovac na Mlavi je tokom 2020. godine bila dobro posećena, bar u onom periodu kada su ugostiteljski objekti mogli da rade. Prema rečima Suzane Milošević vd direktora TO opštine Petrovac na Mlavi broj zabelezenih poseta je prema evidencijama iznosio oko 45 000, što je za tu opštinu jako dobro, istakla je Milošević.

Nadležni u lokalnoj turističkoj organizaciji su optimisti, sigurni su da ova situacija ne može trajati doveka, te su započeli brojne projekte koji će poboljšati turističku ponudu ovog kraja.

Pored navedenih, u planu je i uređenje  vidikovaca i odmorišta na planinarskim i pešačkim stazama, kao i uređenje izletišta i dva izvorišta. Direktorka Milošević je najavila i da će u narednom peruodu biti organizovane i neke tradicionalne manifestacije kojih prošle godine nije bilo zbog epidemije korona virusa.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts