четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Negotin dobila donaciju vrednu 100 miliona dinara.

Opština Negotin dobila donaciju vrednu 100 miliona dinara.

Minulog vikenda u Negotinu je održana svečanost uručenja donacije za projekte održivog razvoja u okviru Inicijative „Za napredak Negotinske krajine – složno“. Ovom prilikom su  opštini Negotin  donirana sredstva u iznosu od 100 miliona dinara za realizaciju pomenutih projekata.

Sa ciljem realizacije projekata koji doprinose održivom razvoju i stvaranju nove šanse za rad i kvalitetniji život na istoku Srbije, opština Negotin i kompanija „Eliksir grupa“ pokrenuli su inicijativu „Za napredak Negotinske krajine – složno“ u okviru koje je pomenuta kompanija donirala 100 miliona dinara opštini Negotin za projekte održivog razvoja, koji će biti realizovani do kraja ove godine. Margareta Musić dir. „Elixsir“ fondacije istakla je da je ova inicijati najbolja potvrda snage zajedništva i sinergije koja proizilazi iz dobre saradnje privrede i lokalne samouprave.

Zahvaljujući ovoj donaciji u 39 sela negotinske Opštine radiće se putevi, u gradu će biti urađeno 5 dečjih igrališta, a sredstva su za svoje prioritete dobile i obrazovne ustanove za radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području cele opštine. Inicijativa predviđa i ulaganje u unapređenje zdravstvene zaštite – nabavku vozila za dijalizu negotinskom Zdravstvenom centru, kao i očuvanje kulturne i istorijske baštine kroz sredstva namenjena manastiru Koroglaš i crkvama u Miloševu i Radujevcu. U okviru ove inicijative biće realizovani i drugi projekti na uređenju javne i komunalne infrastrukture. “ Ovo je veliki dan za našu opštinu, pored kulturnog nasleđa i poljoprivrede, mi sada započinjemo i razvoj ostalih segmenata koji obuhvataju i privredu koja je nama jako važna“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

U protekle dve godine za projekte koji doprinose održivom razvoju lokalne zajednice u Negotinu i Prahovu Elixir je uložio oko 48 miliona dinara. Na osnovu memoranduma koji su opština Negotin i „Eliksir“ grupa potpisle  14.04.2021. godine , „Eliksir“ se obavezao da će u narednih 25 godina uplaćivati po 50 miliona dinara godišnje u opštinski bužet, a tim novcem će biti finansirani  projekti kojisu tačno određeni u tom dokumentu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts