субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Kladovo postigla odličan rezultat u imunizaciji stanovništva protiv COVID-a 19

Opština Kladovo postigla odličan rezultat u imunizaciji stanovništva protiv COVID-a 19

Korona brojke u Srbiji su svakim danom sve manje, zbog toga su relaksirane mere koje su bile na snazi u borbi protiv širenja covid-a 19, a kampanja za vakcinaciju što većeg broja građana je i dalje u toku. U nekim sredinama je odziv stanovništva poražavajuće nizak, dok su neke lokalne samouprave, poput Kladova postigle izuzetno dobar rezultat. Lekari naglašavaju da samo povećanjem broja vakcinisanih, možemo očekivati povratak života u normalu.

Pored državnih funkcionera koji su ozbiljno uključeni u kampanju imunizacije i lokalne samouprave su svoje snage angažovale u tom pravcu. Gradonačelnici i predsednici opština su svojim primerom pokušali da motivišu građane da se zaštite od virusa. Najbolje rezultate u tom pravcu postigla je opština Kladovo.

„Mi smo jako visoko kotirani kada je imunizacija u pitanju, prvu dozu vakcine primilo je blizu 52% stanovništva naše opštine, dok je drugom dozom vakcinisano oko 47 % punoletnih građana“, rekao je predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

Na pitanje da li se život polako vraća u opštinu Kladovo, obzirom da je vanredna situacija u ovoj lokalnoj samoupravi ukinuta pre nešto više od mesec dana, predsednik Nikolić ističe da su oni zastupali ideju da život uprkos pandemiji ne sme da stane, te da je mnogo toga urađeno u proteklom periodu.

Letnja sezona i tradicionalne manifestacije godinama u nazad su glavni razlog za dolazak velikog broja posetilaca i turista u ovu podunavsku opštinu, međutim predsednik opštine Kladovo nije mogao da precizira da li će tradicionalne manifestacije poput „Etno festivala“ biti održane ove godine, pošto su uslovi za organizaciju takvih događaja precizirani, a čini se da je u ovom slučaju to teško sprevesti i kontrolisati.

Nije sve tako crno kada su manifestacije u pitanju, u najavi je organizacija još jednog „Border rok“ festivala koji ne okuplja veliki broj ljudi i čija je organizacija moguća u kontrolisanim uslovima. Organizatori još ne znaju tačan datum održavanja ovog događaja ali će publika biti blagovremeno obaveštena.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts