петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana je 3. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana je 3. sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je održana treća sednica Skupštine grada Zaječara. Pored Izveštaja Gradske izborne komisije grada Zaječara o dodeli mandata odbornika po prestanku mandata odbornicima Skupštine grada Zaječara pre isteka vremena na koje su izabrani i potvrđivanja novih mandata odbornika, na dnevnom redu sednice našla se i Odluka o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane „Solarina“ na teritoriji grada Zaječara, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Pravilnik o radu Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar  i Rešenje o davanju saglasnosti na izmenu Plana i Programa poslovanja Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar“ za 2021. godinu.

Predloženi dnevni red za 3. sednicu Skupštine grada Zaječara uz dopunu sadržao je 17 tačaka od kojih su pojedine izazvale opširnu diskusiju odbornika, poput Odluke o pristupanju izradi detaljnog plana regulacije za izgradnju solarne elektrane „Solarina“ na teritoriji grada Zaječara, koja će biti locirana u tri zone koje se nalaze na teritoriji katastarskih opština Salaš, Glogovica, Dubočane i Mala Jasikova. Predložena površina obuhvata plana je 1702 ha. Odbornik dr Dejan Krstić sa istoimene liste postavio je pitanja Kakav će uticaj na okolinu imati izgradnja ove elektrane, zatim u čijem će vlasništvu biti i šta će se desiti sa poljoprivrednim zemljištem koje je obuhvaćeno planom?

Tatjana Stojanović šefica odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Zaječara istakla je da je Zaječar je među prvim gradovima u ovom delu Srbije koji ima solarnu elektranu, koja je u privatnom vlasništvu i da predlog izgradnje još jednog sličnog postrojenja treba podržati jer je iskorišćenost sunčeve energije znatno veća na ovom području u odnosu na ostale delove naše zemlje, a to će pored ostalog doprineti da nam životna sredina bude zdravija.

Opširna diskusija vođena  je i vezi sa Rešenjem o davanju saglasnosti na pravilnik o radu JKP „Vodovod“ Zaječar, kao i Odluci o poveravanju javne garaže u ulici Bulevar dr Zorana Đinđića, JKP „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar. Pored Odluke o završnom računu grada Zaječara za prošlu godinu, odbornici su većinom glasova na 3. sednici usvojili i ostale tačke sa dnevnog reda.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts