четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Nakon skoro dvočasovne rasprave usvojna Odluka o prvom rebalansu budžeta grada Zaječara

Nakon skoro dvočasovne rasprave usvojna Odluka o prvom rebalansu budžeta grada Zaječara

U Zaječaru je održana 2. sednica Skupštine grada Zaječara na čijem je dnevnom redu bilo 46 tačaka. Odbornici su na ovoj sednici pored ostalog, najdužu raspravu vodili oko predloga odluke o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za ovu godinu.

Na predlog predsednika Skupšite grada Zaječara, odbornici su se saglasili da se objedini prvih deset tačaka sa dnevnog reda, nakon izbor članova Verifikacionog odbora, i usvajanja izveštaja gradske izborne komisije grada Zaječara o dodeli mandata odbornika po prestanku mandata odbornicima Skupštine grada Zaječara pre isteka vremena na koje su izabrani i potvrđivanja mandata odbornika Skupštine grada Zaječara, otvorena je diskusija o predlogu odluke o prvom rebalansu budžeta za ovu godinu. Kako je obrazložila Valentina Đuričić načelnica odeljenja za budžet i finasije, usvajanjem ove odluke budžet se umanjuje za oko 200 miliona dinara, kako bi se ispunili zakonski okviri i ispoštovala preporuka ministarstva finansija.

Odluka o rebalansu budžeta je izazvala i najviše polemike kod opozicionih odbornika. Naime odbornik sa liste dr Nenad Ristović – pobeda dr Nenad Ristović istakao je u svojoj diskusiji da budžet nije realan i naglasio pored ostalog, da se značajna sredstva iz  opštinske kase izdvajaju za razne projekte i projektnu dokumentaciju.

„Grad Zaječar mora da ima spremnu kompletnu projektnu dokumentaciju kako bi uopšte mogao da aplicira za određena sredsta koja su namenjena za investicije u razne oblasti“, rekao je gradonačelnik Boško Ničić, odgovarajući na primedbe odbornika.

Nakon skoro dvočasovne rasprave o odluci o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za ovu godinu, rebalans je usvojen sa 28 glasova za i 19 protiv. Pored ostalih tačaka koje su odbornici usvojili na ovoj sednici, donet je i programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar za 2021. godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts