петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Ministarstarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić posetila Zaječarski okrug

Ministarstarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić posetila Zaječarski okrug

Ministarstarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić sa saradnicima održala je u Zaječaru sastanak sa Vladanom Paunovićem načelnikom Zaječarskog upravnog okruga, gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i predsednicima opština Boljevac, Knjaževac i Sokobanja, načelnikom Sekretarijata unutrašnjih poslova u Zaječaru, direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zaječar, direktorima centara za socijalni rad, predstavnicima nacionalnih manjina i predstavnicima civilnog društva sa područja Zaječarskog upravnog okruga.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog po planu rada koji je odobrila Skupština Srbije 16. novembra prošle godine, obilazi kako upravne okruge u Srbiji, tako i nacionalne savete u njihovim sedištima. Cilj ovih poseta je da se napravi dogovor o primeni zakona o planskom sistemu koji je na snazi u našoj zemlji od 2018 godine.

„Ministarstvo je samo sebe definasalo kao alat za sve one koji hoće društvenu dijalog o svim temama koje se tiču razvoja neke teritorije, lokalne samouprave, zajednice i svega onoga što želimo da se menja u Srbiji na bolje“, istakla je resorna ministarka Gorgana Čomić.

„Da bismo primenjivali određeni zakon neophodno je da ga razumemo, bilo je ranije slučajeva kada određenu zakonsku regulativu i norme nismo najbolje razumeli, te su ovakvi sastanci itekako potrebni“, istakao je načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović.

„Pored glavne teme sastanka, bilo je prilike da se razgovara i o drugim problemima koji tište kako predstavnike manjina, tako i nevladin sektor“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Dijalog je osnovni alat demokratije, bez dijaloga nema napretka, nema primene zakona i zbog toga mediji nemaju prave informacije i različita mišljenja i koliko god bilo teško to u Srbiji postići, mi smo tu da pomognemo izgradnju društvenog dijaloga“, zaključila je ministarka Čomić na ovom sastanku. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts