субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
NOVA PREPORUКA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

NOVA PREPORUКA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na 9. telefonskoj sednici, održanoj u utorak 18. maja, u cilju sprovodeđenja mera Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije i predloženih mera Vlade Republike Srbije, doneo je preporuku:

odgovornim licima javnih preduzeća i ustanova, predškolskim i školskim obrazovnim ustanovama i ustanovama kulture, odgovornim licima velikih tehničkim sistema, odgovornim licima svih privrednih subjetata (vlasnicima trgovinskih i ugostiteljskih objekata, udruženja, samostalnih radnji itd.), da dostave Štabu za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin spisak zainteresovanih zaposlenih radnika za vakcinaciju.

U opštini Negotin je od 27.207 punoletnih stanovnika, zaključno sa 17.05.2021.godine, I dozu vakcine primilo 8.839- u procentima 32,49% a broj kompletno vakcinisanih I i II dozom je 7.000- u procentima 25,73%.

Prema zvaničnim mišljenjima Svetske Zdravstvene organizacije i Republičkog kriznog štaba, da bi se dostigao nivo kolektivnog imuniteta, potrebno je da broj vakcinisanih minimum bude 50%, 60% i više procenata od ukupnog broja stanovnika.

Iz iznetih podataka naša opština nije dostigla dovoljan broj vakcinisanih za sticanje kolektivnog imuniteta i zaustavljanje širenja virusa među stanovništvom.

Stoga se APELUJE da se ova preporuka, kao dobronamerna, shvati krajnje ozbiljno, da odgovorna lica podstaknu svoje zaposlene da se vakcinišu i da sami svojom zaštitom i sticanjem imuniteta doprinesu da se prekine lanac zaražavanja među stanovništvom naše opštine.

Spiskove zainteresovanih zaposlenih slati na email adresu Situacionog centra za obaveštavanje Negotin centar.negotin@gmail.com koji će iste dostaviti Punktu za imunizaciju.

Izvor: http://negotin.rs/vest-nova-preporuka-staba-za-vanredne-situacije-5283.htm

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts