петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Gimnazija u Knjaževcu proslavila 150. rođendan

Gimnazija u Knjaževcu proslavila 150. rođendan

Gimnazija u Knjaževcu proslavila je svoj 150. rođendan. Ovaj značajan jubilej obeležen je skromno, u skladu sa aktuelnim epidemijskim meram. U godini koja je protekla u senci pandemije covid 19 lokalna samouprava je značajna sredstva uložila u renovirenje ove škole, nedavno su završeni radovi na obnovi svlačionica, koje je predsednik opštine Knjaževac mr Milan Đokić obišao sa svojim saradnicima, obzirom da je prisustvovao proslavi dana škole.

Knjaževačka gimnazija postoji od 1871. godine kada su postavljeni temelji srednjoškolskog obrazovanja u tom kraju. Prema rečima Žarka Cvetkovića dir. Knjaževačke gimnazije, ova škola je kroz vek i po svog postojanja obrazovala brojne naučnike, političare, javne ličnosti… Jedna je od najstarijih škola na ovim prostorima i predstavlja riznicu mladih kvalitetenih ljudi.

Učenici Knjaževačke gimnazije su zajedno sa svojim profesorima priredili jubilarno izdanje školskog glasnika povodom 150. rođendana škole. U pitanju je Monografsko izdanje od 1996. god. – 2021. god.

Školska godina na izmaku je omogućila je da se više pažnje, vremena i sredstava uloži u sređivanje samog objekta, od ulaganja u fasadu škole , pa do sanacije i renoviranje svlačionica i školskih toaleta.

Predsednik Đokić koji je svojevremeno bio đak ove škole, rekao jeovom prilikom da to nije sve i da će zančajna sredstva biti uložena u fiskulturnu salu u školi „Dubrava“, u planu je i realizacija projekta koji se tiče energetske efikasnosti Tehničke škole. On je istakao da kada svi ti planovi budu ispunjeni, u narednim godinama jedino će biti potrebno tekuće održavanje u svim osnovnim i strdnjim školama u gradu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts