петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Vakcinacija bez zakazivanja u Timočkoj Krajini protiče dobro

Vakcinacija bez zakazivanja u Timočkoj Krajini protiče dobro

Vakcinacija bez zakazivanje u Timočkoj Krajini protiče dobro, podaci su ZZJZ „Timok“ u Zaječaru. Kako ističu ova kampanja imunizacije bez zakazoivanja omogućila je da vakcine dobiju i oni građani koji nisu bili u mogućnosti da se prijave ni preko portala eUprave, a ni putem kol centra.

U skladu sa odlukom Ministarstva zdravlja da se građanima omogući da se bez prethodne prijave vakcinišu protiv virusa korona, širom Srbije su otvoreni brojni punktovi za vakcinaciju svih zaintersovanih građana bez zakazivanja. Imunizacija se sprovodi i u seskim sredinama, a prema rečima dr Svetlane Živković epidemiologa ZZJZ „Timok“ u Zaječaru, imunizacija u 8 opština Zaječarskog i Borskog okruga protiče dobro.

Kako je dr Živković istakla gostujući u emisiji „Zaječar moj grad“ na kanalu TV Istok sve je dobro organizovano, odziv je dobar,  cilj je da se što veći broj građana vakciniše, a kako kaže veliku ulogu u ovoj kampanji ima i ZZJZ „Timok“ u Zaječaru.

Do sada nisu zabeležene neke značajnije alergijske reakcije kada je vakcinacija protiv korona virusa bez zakazivanja u pitanju, a ko ističe dr Živković svi punktovi za vakcinaciju imaju antišok terapiju koja može u svakom trenutku da se primeni, ukoliko se za to ukaže potreba.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts