четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
PLAN VAKCINACIJE I REVAKCINACIJE OD 19. DO 23. APRILA U OPŠTINI NEGOTIN

PLAN VAKCINACIJE I REVAKCINACIJE OD 19. DO 23. APRILA U OPŠTINI NEGOTIN

Prema planu tima za vakcinaciju ZC Negotin, imunizacija stanovništva na teritoriji ove opštine nastavlja se i narednih dana: U utorak 20. aprila u vremenu od 8 -13 časova, na punktu u Domu penzionera u Negotinu, vakcinu „Sinofarm“ mogu da prime osobe koje nisu prijavljene preko e-uprave i lica koja zbog bolesti nisu mogla da prime prvu ili drugu dozu vakcine, po prijavi preko e-uprave. Imunizacija „Sinofarm“ vakcinom nastavlja se i po selima, I ekipa će u vremenu od 9-13 časova, bititi u seoskim ambulantama u Braćevcu, Tamniču, Aleksandrovcu i Crnomasnici, dok će II ekipa takođe od 9-13 časova biti u seoskim ambulantama u selima Rečka, Mokranje i Čubra.

U sredu 21. aprila na punktu u Domu penzionera u Negotinu građani će moći da prime drugu dozu  „Sputnjik V“ vakcine i to u vremenu od 8-14 časova. Istog dana u vremenu od 8-13 časova, na punktu u Domu zdavlja u Negotinu, vršiće se vakcinacija lica koja nisu prijavljena preko e-uprave i lica koja zbog bolesti nisu mogla a prime prvu ili drugu dozu cepiva, po prijavi preko e-uprave.

U četvrtak 22. aprila od 8-13 časova, na punktu u Domu penzionera u Negotinu,moćiće da se vakcinišu lica koja nisu prijavljena preko e-uprave i lica koja zbog bolesti nisu mogla a prime prvu ili drugu dozu vakcine po prijavi preko e-uprave. Toga dana će mobilne ekipe ZC Negotin vršiti imunizaciju „Sinofarm“ vakcinom po selima, I ekipa će u vremenu od 9-13 časova, biti u seoskoj ambulanti u Jabukovcu, dok će II ekipa takođe od 9-13 časova, biti u seoskoj ambulanti u Urovici.

Vakcinacija se nastavlja i u petak 23. aprila. U vremenskom periodu  od 8-13 časova, na punktu u Domu penzionera u Negotinu,sprovešće se imunizacija „Sinofarm“ vakcinom građana koji nisu prijavljeni preko e-uprave i lica koja zbog bolesti nisu mogla a prime prvu ili drugu dozu vakcine, po prijavi preko e-uprave, dok će na punktu u Domu penzionera u Negotinu u vremenu od 8-13 časova, biti organizovana revakcinacija  ruskim cepivom „Sputnjik V“. Mobilne ekipe ZC Negotin sprovešće vakcinaciju u negotinskim selima i u petak 23. aprila i to „Sinofarm“. I ekipa će u vršiće vakcinaciju ambulantama u Srbovu, Kobišnicia i Bukovču.

U opštini Negotin u populaciji starijih od 18 godina, od 27.207 građana vakcinisano je 6941 osoba, što čini 25, 51%, dok je revakcinisano 4281 građana – 15,73%.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts