недеља, 14 јула, 2024

20 godina sa vama
Konstitutivna sednica skupštine grada Zaječara zakazana za 28. maj

Konstitutivna sednica skupštine grada Zaječara zakazana za 28. maj

Konstitutivna sednica Skupštine grada Zaječara zakazana je za petak, 28. maj 2021. godine.Na dnevnom redu sednice je izbor članova Verifikacionog odbora, razmatranje Izveštaja Gradske izborne komisije grada Zaječara o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Zaječara, potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Zaječara, izbor predsednika Skupštine grada Zaječara, postavljenje sekretara Skupštine grada Zaječara, izbor zamenika predsednika Skupštine grada Zaječara, postavljenje zamenika sekretara Skupštine grada Zaječara i izbor Gradonačelnika grada Zaječara, zamenika Gradonačelnika grada Zaječara i članova Gradskog veća. Kako je zakonom predviđeno, konstitutivnu sednicu skupštine saziva predsednik skupštine iz prethodnog saziva u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata izbora. Rok za njeno održavanje je 60 dana.
Konstitutivnom sednicom predsedava najstariji odbornik. Nakon kosntituisanja lokalnog parlamenta teče novi rok od 30 dana za izbor gradonačelnika i izbor izvršnih organa grada. Iako je praksa da to bude na konstitutivnoj sednici, moguće je sazvati i novu sednicu gradske Skupštine na kojoj će predloženi gradonačelnik predstaviti i kandidate za svoj tim, gradsko veće, o čemu se tada izjašnjavaju odbornici.Konstitutivna sednica će biti održana u sali Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts