четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Ko može da bude profesionalni vojnik ?

Ko može da bude profesionalni vojnik ?

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije (VS) raspisali su konkurs za prijem profesionalnih vojnika u redove i službe Vojske Srbije. Na konkurs mogu da se prijave kandidati oba pola, do 30 godina starosti, vojno sposobni državljani Srbije koji nisu osuđivani na kaznu zatvora dužu od šest meseci.

„Vojni poziv je izuzetno težak ali je častan poziv i velika je čast biti pripadnik Vojske Srbije“, istakao je u emisiji moj grad potpukovnik Saša Todorov komandant garnizona Zaječar.

Konkurs za za prijem profesionalnih vojnika je prema rečima potpukovnik Todorova stalno otvoren, a  na konkurs mogu da se prijave kandidati oba pola, do 30 godina starosti, vojno sposobni državljani Srbije koji nisu osuđivani na kaznu zatvora dužu od šest meseci. Izabrani kandidati po prijemu biće upućeni na dodatno stručno osposobljavanje, ne duže od šest meseci, nakon čega će potpisati trogodišnji ugovor sa VS.

Za vreme obavljanja dužnosti profesionalni vojnici imaće pravo na besplatan smeštaj i hranu, mogućnost usavršavanja i napredovanja u podoficirske činove, socijalno i zdravstveno osiguranje i beneficirani radni staž. Inače na sajtu VS  zainteresovani mogu da pronađu promotivni materijal pod naslovom „Budi profesionalac“, u kojem se nalazi informator sa podacima o tome ko i pod kojim uslovima može da se zaposli kao profesionalni vojnik, kao i konkurs i oglasi za upražnjena mesta u vojsci i molba za prijem u redove VS.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts