петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Za oko petnaestak dana biće 43 hiljade potpuno vakcinisanih građana protiv korona virusa u Timočkoj krajini

Za oko petnaestak dana biće 43 hiljade potpuno vakcinisanih građana protiv korona virusa u Timočkoj krajini

Navršava se skoro godinu dana od kad je počela epidemija korona virusa, prema zvaničnim podacima prvi laboratorijski slučaj u Srbiji potvrđen je 6. marta 2020. godine, dok je u Timočkoj krajni prvi slučaj potvrđen 21. marta. Nakon jedne ozbiljne borbe, počela je masovna imunizacija stanovništva, za koju stručnjaci tvrde da je jedino rešenje u suzbijanju zaraze.

Prema podacima ZZJZ „Timok“ Zaječar za oko petnaestak dana u Timočkoj krajini će biti 43 hiljade kompletno vakcinisanih građana. Ovaj podatak je javnosti iznela dr Jelena Cvetković epidemiolog u  ZZJZ „Timok“ Zaječar gostujući u emisiji „Zaječar moj grad“.

„Pouke do kojih smo došli su da će virus još dugo biti prisutan, i da moramo da naučimo kako živeti sa njim“, rekla je dr Cvetković, naglašavajući da medicina čini sve što je u njenoj moći da se epidemija stavi pod kontrolu.

dr Cvetković je ovom prilikom navela da bi već u maju mogla da krene proizvodnja vakcine i u našoj zemlji, obzirom da su ruski stručnjaci posetili institut „Torlak“, gde su razgovarali sa našim eminentnim stručnjacima iz te oblasti i uverili se da je vakcinu moguće proizvesti i Srbiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts